06.01.2021      282      0
 

Минулоріч в області провели майже 19 тисяч перевірок з дотримання карантинних обмежень


Відколи в Україні запровадили карантин, фахівці Держпродспоживслужби області провели на Черкащині майже 19 тисяч перевірок із дотримання санітарного законодавства. Порушення виявили у більш як 30 % випадків, повідомила заступниця начальника управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Наталія Видра.

Упродовж грудня фахівці Держпродспоживслужби провели 1466 перевірок, порушення санітарного законодавства встановленні у 22 % випадків, склали 53 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направлено 319 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

За словами Наталії Видри, найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами. Крім того не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією та ін.

– За результатами цих перевірок склали 897 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направли 5621 припис, – зауважила Наталія Миколаївна. – З перших днів введення карантину на території України Держппродспоживслужба області активно включилася у роботу. Перевірки проводили у закладах громадського харчування, продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринках, спортивно-фізкультурних закладах, перукарнях та салонах краси, дошкільних установах та ін. Наші фахівці систематично перевіряли перевірки у вихідні та святкові дні.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *