21.12.2020      315      0
 

Обласний центр зайнятості:30 років на службі людям


Днем, коли утворилася Державна служба зайнятості, є 21 грудня 1990 року. Саме цього дня Рада Міністрів УРСР ухвалила постанову 381 «Про створення державної служби зайнятості в Українській РСР». Тож у 2020 році Служба відзначає 30-у, ювілейну річницю з дня заснування.

За цей час служба модифікувалася від бюро з працевлаштування до сучасної сервісної установи, яка допомагає тисячам людей. Якщо на початку 90-х років за сприяння обласної служби зайнятості щороку роботу знаходили близько 10 тис. незайнятих громадян, то тепер щороку близько 36 тис. людей.

У доробку Черкаської обласної служби зайнятості зберігаються тисячі успішних історій людей, які свого часу, отримали соціальну підтримку та сприяння у підборі підходящої роботи.

За 30 років роботи Черкаської обласної служби за сприянням у працевлаштуванні звернулося понад 1 млн 420 тис. безробітних осіб. Завдяки наполегливій праці фахівців та надійному соціальному партнерству:

– працевлаштовані майже 872 тис. пошукачів роботи;

– професійне навчання пройшли 180,3 тис. безробітних;

– тимчасовою зайнятістю забезпечено 363 тис. осіб.

«Сьогодні Державній службі зайнятості 30 років. У неї, як і у кожної людини, в житті бували різні періоди. Щоразу, відкриваючи нову сторінку історії, першочерговим завданням була соціальна захищеність людей. Згідно з пріоритетами державної соціальної політики і світовим досвідом, в роботі фахівців використовується адресний підхід та рекрутингові засади, забезпечується широка доступність послуг, зокрема, завдяки інноваційним онлайн сервісам, мета яких зробити послуги максимально доступними та комфортними. Своє 30-річчя служба зайнятості зустріла у нелегкий для країни період. Час, коли особливої підтримки потребують, як пошукачі роботи, так  і працедавці. Адаптувавши свою роботу до умов карантину, ми стали посередниками між державою і бізнесом та реалізуємо державні програми щодо матеріальної підтримки в період пандемії. На цей час лише щодо виплати допомоги по частковому безробіттю прийнято понад 5,3 тисячі позитивних рішень для 11,4 тисяч осіб. Робота у цьому напрямку продовжується», – коментує директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

Сучасна служба зайнятості має все необхідне для якісного надання послуг клієнтам. Нині, на Черкащині працює 20 філій Черкаського обласного центру зайнятості та 3 базові центри зайнятості.

Довідково:

Згідно з наказом Міністерства праці України від 26.12.1990 № 60 існуючі на той час, в регіонах служби працевлаштування були реорганізовані в обласні державні служби зайнятості. Що стосується Черкаської обласної служби зайнятості, то рішення про її створення було прийнято виконавчим комітетом Черкаської обласної ради народних депутатів 25.01.1991. Створено 8 нових районних центрів зайнятості. На базі існуючих в області бюро по працевлаштуванню організовані міськрайонні центри. У Черкаському міському та Тальнівському районному центрах зайнятості були зареєстровані перші безробітні.

Сьогодні переважна більшість фахівців обласної служби зайнятості мають повну вищу освіту.

Майже 82% команди працюють безпосередньо в базових центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості.

Служба є молодою не тільки за часом свого існування: середній вік працюючих у службі зайнятості складає 43 роки.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *