18.12.2020      273      0
 

Черкащина отримає майже 15 млн грн на придбання шкільних автобусів


Кабінет Міністрів спрямував місцевим бюджетам 490 млн грн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування у 2021 році. Відповідне рішення Уряд ухвалив 16 грудня 2020 року. Черкащина отримає 14,9 млн грн.

Використання освітньої субвенції на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, здійснюється на засадах співфінансування:

  • для закладів, що фінансуються з обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила понад 40 000 осіб: не більш як 70 відсотків ‒ за рахунок освітньої субвенції та не менш як 30 відсотків ‒ за рахунок коштів місцевих бюджетів;
  • для закладів, що фінансуються з бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила менш як 40 000 осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад: не більш як 90 відсотків ‒ за рахунок освітньої субвенції та не менш як 10 відсотків ‒ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Придбання шкільних автобусів за рахунок субвенції здійснюватиметься у 2021 році централізовано для комунальних закладів загальної середньої освіти у такій черговості:

  • опорні заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 200 осіб, які будуть утворені протягом 2021 року;
  • інші опорні заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 200 осіб;
  • інші заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів 100 та більше, які оптимізовані/об’єднані/реорганізовані або будуть оптимізовані/об’єднані/ реорганізовані протягом 2021 року та мають здобувачів освіти, які відповідно до законодавства потребують підвезення.

У 2020 році для закладів освіти на умовах співфінансування централізовано поставлено 14 шкільних автобусів та придбано 7 автобусів – у рамках реалізації обласної програми «Шкільний автобус». Наразі в області 241 шкільний автобус, який здійснює підвезення учнів та педпрацівників.

За інформацією пресслужби ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *