07.12.2020      637      0
 

Голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО та голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО взяли участь у координаційній нараді ОДА


Сьогодні, 07 грудня, відбулася координаційна нарада голови облдержадміністрації С. І. Сергійчука з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області, головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення в режимі Zoom-конференції. На нараді розглянуто питання:  про забезпечення неухильного дотримання планів-графіків розгортання ліжкового фонду та збільшення кількості ліжок для лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Cov-2; про перевірку роботи резервних джерел живлення та електропостачання закладів охорони здоров’я області та визначення відповідальної особи за постачання живлення; про контроль дотримання планів-графіків розгортання ліжкового фонду та збільшення кількості ліжок, забезпечених подачею кисню не менше 80 відсотків загальної кількості виділених ліжок для лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Cov-2, а також ефективне і в повному обсязі використання розпорядниками та отримувачами коштів відповідної субвенції; про 100 відсоткове покриття страхуванням на випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARSCov-2, медичних працівників, які задіяні до надання медичної допомоги пацієнтам на COVID-19.

Голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО та голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО взяли участь у нараді та обговорили питання порядку денного з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та відповідних служб в районі.
За інформацією КНП “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради, для госпіталізації  хворих на коронавірусну  хворобу COVID-19 розгорнуто  53 ліжка. Кисневе забезпечення становить 38 кисневих точок. Заклад має електромережу відділень, визначених для госпіталізації хворих на  коронавірусну хворобу COVID-19, яка готова до  роботи в умовах підвищеного навантаження.
Під час наради також акцентували увагу на страхуванні медичних працівників у випадку захворювання на COVID-19.
Голова ОДА Сергій СЕРГІЙЧУК звернув увагу керівників районів та головних лікарів медичних закладів на недопущення випадків придбання кисневих концентраторів за цінами вище ринкових.
Підбиваючи підсумки, голова РДА Володимир КЛИМЕНКО та голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО наголосили на посиленні контролю за дотриманням протиепідемічних заходів, підтримці медичних працівників, які задіяні у лікуванні хворих на коронавірусну хворобу, та облаштуванні медичних закладів всім необхідним матеріально-технічним забезпеченням.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *