02.12.2020      231      0
 

Збільшуємо кисневе забезпечення ліжкового фонду медзакладів області, – Олег Найдан


У Черкаській області поступово збільшують кількість ліжок із кисневою підтримкою. Роботи над цим тривають, зазначив у ході сьогоднішнього брифінгу в.о. начальника Управління охорони здоров’я ОДА Олег Найдан. За його словами, нині в області 665 ліжок із-поміж 1530 розгорнутих для лікування хворих на коронавірус забезпечені кисневою підтримкою.

– Обласна влада особливу увагу приділяє питанню забезпечення кисневою підтримкою ліжок у медзакладах області. Відповідно до двох урядових постанов Черкащині передбачена субвенція на придбання кисневих концентраторів. Зокрема, відповідно до однієї з постанов, лише за останню добу одержали 17 концентраторів. Цю кількість збільшуємо. Очікуємо ще, – сказав Олег Володимирович.

Зауважимо, нині в області зафіксованих 23 590 випадків захворювання (за весь період пандемії). За останню добу +666.

Для допомоги хворим на коронавірус визначено 19 закладів. Наразі стаціонарно лікуються 551 особа, на амбулаторному лікуванні перебуває 5053 особи, померло – 180, одужало – 17 806 (за останню добу – 187 осіб).

За період пандемії захворіло 482 медичні працівники.

– Лише жорстке дотримання протиепідемічних заходів знизить в цілому інтенсивність захворювання й навантаження на лікувальні заклади. Тож, будьмо відповідальними й виконуймо необхідні правила, – закликав Олег Володимирович.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *