20.11.2020      275      0
 

Десятьом громадам Черкащини передали землю сільгосппризначення


Громадам Черкащини сьогодні передали землі сільськогосподарського призначення. Документи на власність землі вручили головам ОТГ голова Держгеокастру України Роман Лещенко, керівник Управління в області Ігор Віштак та голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.

Десятьом ОТГ сьогодні передали 10 740 гектарів земель сільськогосподарського призначення. Усього громад в області – 66.

Землі отримали Балаклеївська, Баштечківська, Буцька, Великохутірська, Жашківська, Зорівська, Медведівська, Стеблівська, Тернівська та Чигиринська ОТГ.

Землі з державної до комунальної власності передали відповідно до Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року №449 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 року №1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

«Земельна реформа, це насамперед про громади. Про людей, у яких забрали розпоряджатися землями ще у 2002 році. Коли ганебними змінами до законодавства про органи місцевого самоврядування забрали їхні повноваження і передали райдержадміністраціям. І лише на 30 році незалежності нашої держави ми відновлюємо історичну справедливість і повертаємо землі громадам», – каже Роман Лещенко.

«Сподіваюся, що органи місцевого самоврядування Черкащини зможуть успішно розпоряджатися землею. На користь громади і Черкащини. Безперечно, на місцях видніше, як розставляти пріоритети: чи передати певну земельну ділянку фермеру, чи залишити як громадське пасовище, чи віддати захиснику Батьківщини», – каже Ігор Віштак.

До кінця року територіальним громадам черкащини передадуть 120 тисяч гектарів землі. Усього органам місцевого самоврядування передадуть понад два мільйони гектарів.

«Передача громадам землі сільськогосподарського призначення – це без перебільшення історична подія для черкащан. Тепер громада має право самостійно розпоряджатися земельними наділами, які їм передали. Якість життя мешканців громади залежатиме від того, як її використовуватимуть», – говорить Сергій Сергійчук.

За його словами, Черкаська область одна з перших в Україні почала виконувати завдання Президента України втілювати земельну реформу у життя.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *