19.11.2020      274      0
 

За один день інспектори Держпродспоживслужби області перевірили 1400 закладів на дотримання «карантину вихідного дня»


15 листопада інспектори Держпродспоживслужби з представниками Управління патрульної поліції у Черкаській області провели рейдові перевірки суб’єктів господарювання на дотримання протиепідемічних вимог та карантину вихідного дня. Про це розповів на брифінгу в Черкаській ОДА начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.

Через поширення covid-19 в Україні з 14 до 30 листопада Уряд впровадив загальнонаціональний карантин. Це означає, що необхідно дотримуватися чітких норм, які відповідають «помаранчевій» зоні, так званого «карантину вихідного дня».

Відповідно в суботу і неділю до 30 листопада на всій території України заборонено відвідувати заклади громадського харчування за виключенням доставки та замовлення на виніс. Також заборонено діяльність торговельних, розважальних, спортивних центрів, закладів культури, станцій технічного обслуговування, автозаправних станцій, а також закладів торгівлі, крім продуктових магазинів та аптек.

Через це 15 листопада інспектори Держпродспоживслужби Черкаської області з представниками Управління патрульної поліції у Черкаській області провели рейдові перевірки суб’єктів господарювання на дотримання протиепідемічних вимог та «карантину вихідного дня».

У цій роботі взяли участь 43 працівники Держпродспоживслужби області. Перевірили майже 1400 закладів.

«Приємно, що переважна більшість суб’єктів господарювання є свідомість, відповідальність за здоров’я і безпеку черкащан. Вони виконали ті вимоги, які встанови Кабінет Міністрів України стосовно заборони тих чи інших видів діяльності у вихідні дні», – каже Володимир Папач.

Проте у 49 випадках інспектори зафіксували порушення. Працювали заклади непродовольчої торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, зокрема, перукарні.

Найбільше порушень інспектори зареєстрували у Черкасах, Умані, Золотоноші, Чигирині, Чорнобаї.

За результатами цієї роботи працівникам закладів надали відповідні пропозиції та зауваження.

«Більшість суб’єктів господарювання, які здійснювали заборонену діяльність, дослухалися і закрилися. В окремих випадках не було адекватного реагування і ми вимушені були скласти 16 протоколів інспекторами про адміністративні правопорушення», – каже Володимир Папач.

Дев’ять правопорушень зареєстрували за статтею 44/3 Кодексу про адміністративні правопорушення – порушення карантинних вимог. Санкції цієї статті передбачають за рішенням суду притягнення до адміністративної відповідальності. Для фізичних осіб – штраф від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

7 протоколів склали за порушення протиепідемічних вимог тих суб’єктів господарювання, діяльність яких була дозволена.

Загалом за 2020 рік інспектори Держпродспоживслужби області провели близько 15 тиcяч перевірок дотримання карантинних та протиепідемічних вимог суб’єктів господарювання. Порушення виявляють  у кожному третьому випадку.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *