12.11.2020      209      0
 

«Готовність об’єктів #Великебудівництво на Черкащині – 80%», – Сергій Сергійчук


Одинадцять проектів соціальної та спортивної інфраструктури у межах програми #Великебудівництво нині реалізують на Черкащині. Їхня загальна готовність становить 80%. Втім, через затримку зі співфінансуванням, деякі проекти не можуть здати в експлуатацію. Подбати про вчасне фінансування та контролювати хід реконструкції об’єктів Великого будівництва на місцях закликав голова ОДА Сергій Сергійчук на координаційній нараді.

Зокрема, у межах #Великебудівництво в області відбудовують 4 школи, 5 стадіонів та ще 2 масштабні проекти: Черкаський обласний музично-драматичний театр та частина будівлі Чорнобаївського районного спортивного комплексу. 

– Завершення проектів за програмою Президента України #Великебудівництво – наша спільна відповідальність, – каже голова ОДА Сергій Сергійчук. – Тож закликаю керівництво на місцях не зволікати та передбачити необхідне фінансування. Адже проекти вже майже готові. Водночас, маю зауваження до підрядників. Закликаю їх активізуватися, виконуючи роботи на об’єктах великого будівництва.

Щодо шкіл, то у межах програми відбудовують Жашківську спеціалізовану школу, навчально-реабілітаційний центр «Країна добра», Тальнівську школу та дошкільний навчальний заклад-спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 2, що у Чигирині. 

У спорті за програмою #Великебудівництво будують 5 стадіонів: по одному в Кам’янці, Золотоноші, Жашкові та два – у Черкасах. Відкриття освітніх та спортивних об’єктів відтерміновується через коригування проектів та часткового недофінансування проектів з місцевих бюджетів. Втім запустити їх обіцяють до кінця року.

– Облдержадміністрація вживає всі необхідні заходи щодо пришвидшення строків реалізації проектів у межах програми «Велике будівництво», – каже начальник управління служби замовника та будівництва Департаменту будівництва ОДА Олександр Мацко.. – У випадку продовження термінів реалізації проектів, офіційними листами на адресу Міністерства розвитку громад та територій України надаємо ґрунтовні пояснення.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *