12.11.2020      235      0
 

Боротьба з пандемією спільна відповідальність і виконавчої влади, і органів місцевого самоврядування, – Сергій Сергійчук


Епідситуація в області, як і в країні, – погіршується. Сьогодні на координаційній нараді за участі РДА та керівників органів місцевого самоврядування обговорили проблемні питання забезпечення лікарень всім необхідним для протидії COVID-19.

19 закладів області надають допомогу пацієнтам із коронавірусом. Завантаженість ліжок – 59,6%. Лікарі працюють цілодобово.  Забезпеченість киснем 50% при кількості ліжок 901.

Про епідситуацію в області та завантаженість ліжок прозвітували керівниця обласного лабораторного центру Людмила Кравченко та в.о. начальника управління охорони здоров’я Олег Найдан. 

Голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук закцентував на необхідності збільшення кількості кисневих концентратрорів, адже ліжка мають на 80% бути забезпеченими киснем.

– Боротьба з пандемією – наша спільна відповідальність: і виконавчої влади, і органів місцевого самоврядування, – наголосив голова ОДА.

Сергій Сергійчук дав доручення провести моніторинг наявності медикаментів, які необхідні для лікування від коронавірусу, в медичних установах та аптеках області. А також потребу в обладнанні. Звіт має бути наданий до п’ятниці.

Сергійчук звернувся до керівників органів місцевого самоврядування щодо необхідності передбачити кошти на закупівлю додаткових кисневих концентраторів.

– Спільно із РДА маємо забезпечити готовність електромереж у медзакладах області до умов підвищеного навантаження, – додав Сергійчук.

Нагадаємо, що діє всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню коронавірусної хвороби. Для отримання необхідної інформації, яка стосується COVID-19, цілодобово дзвоніть на номер 0-800-60-20-19. Дзвінки безкоштовні.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *