05.11.2020      289      0
 

Ще 3 лікарні готуються приймати пацієнтів із коронавірусом, – Олег Найдан


На сьогодні 19 закладів Черкащини визначені для прийому пацієнтів, інфікованих на коронавірус. З них 3 заклади у процесі підписання договорів із НСЗУ. Мова йде про Уманську центральну районну лікарню, ЦРЛ Монастирища і Черкаську міську лікарню №3. 

Про це повідомив заступник керівника управління охорони здоров’я Черкасьої ОДА Олег Найдан.

– Щоб не допустити переповнення лікарень, зараз надважливо дотримуватись основних правил. У разі виявлення перших симптомів гострої респіраторної хвороби потрібно негайно зателефонувати сімейному лікарю, який вирішує, чи необхідно викликати мобільну бригаду для проведення ПЛР-тестування, а також питання госпіталізації, – наголосив Олег Найдан.

Всього в закладах Черкащини розгорнули вже 901 ліжко. Їх заповненість сягає 40,9%. Отримують лікування 1210 осіб з лабораторно підтвердженими COVID-19, них на стаціонарному лікуванні 332 особи. Крім того, у стаціонарах перебуває ще 33 особи з підозрою. На амубулаторному лікуванні – 878 осіб.

В Україні за минулу добу зафіксовано черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 – 9 524 хворих. Також за вчора одужала рекордна кількість осіб – 7 536. Коронавірус розповсюджується ураганними темпами. Така динаміка спостерігається в усіх без винятку країнах Європи, – інформують в МОЗ.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *