12.10.2020      259      0
 

“Твори. Рухайся. Грай”: в області обговорили особливості роботехнічного сезону 2020/2021


Обласний семінар з робототехніки «Твори. Рухайся. Грай». Завдання сезону та особливості проведення FLL та FLLjr. у 2020/2021» відбувся 8 жовтня на базі навчально-тренінгового центру STEM-освіти КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників».

Завідувачка центру STEM-освіти КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» Юлія Зоря акцентувала увагу на ключових особливостях використання в закладах загальної середньої освіти освітньої лінійки LEGO – LEGO Mindstorms Education EV3, LEGO Mindstorms NXT 1.0, LEGO Mindstorms NXT 2.0 та LEGO Mindstorms EV3.

Керівник програм FIRST в Україні Демидов Герман та методист центру STEM-освіти Євген Качкар у телемості окреслили основні правила сезону FLL та FLLjr. у 2020/2021 та організаційно-методичні аспекти проведення змагань у період пандемії. Тема сезону 2020-2021 – «Твори. Рухайся. Грай» присвячена мотивації до активних дій, перетворенню звичайних місць та речей на ігрові майданчики та елементи веселої гри.

На особливостях використання платформ «Virtual Robotics Toolkit» та «LEGO Digital Designer » для підготовки до змагань з робототехніки акцентував увагу у своїй презентації методист навчально-тренінгового центру STEM-освіти Богдан Безпоясний.

Конструювання роботів з використанням наборів Tetrix Prime – це інноваційний підхід у системах побудови роботів, який використовується для того, щоб навчити різним складовим STEM-освіти (наука, технологія, інженерія і математика) без складних конструкцій що використовуються в інших системах конструювання. Саме цей напрям в освіті на семінарі презентували представники організації «2d:3d – STEM та робототехніка – сучасне обладнання для закладів освіти».

Серед основних питань були окреслені такі:

Ø Tetrix + LEGO плюси сумісності та легкість переходу;

Ø World Skills – «Мобільна робототехніка»: правила та особливості;

Ø Можливості обладнання від NI на прикладі MyRio MyRio;

Ø Можливості поєднання Tetrix+MyRio+Vernier (ЦВКК).

Учнівська команда Черкаської спеціалізованої школи №28 Черкаської міської ради вже використовує набори Tetrix Prime в освітньому процесі та бере участь у змаганнях World Skills. Досвід використання даного конструктора та його можливості учні представили до уваги учасників семінару.

За інформацією обласного управління освіти і науки 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *