01.10.2020      306      0
 

Маємо навести лад у питанні формування тарифів, – Сергій Сергійчук


Завищені тарифи на теплопостачання та гарячу воду – одне із тих питань, які найбільше хвилюють черкащан. Цю тему порушили під час координаційної наради під головуванням очільника облдержадміністрації Сергія Сергійчука. 

На нараді були присутні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, керівники “Теплокомуненерго” та ВП «Черкаська ТЕЦ» ПрАТ «Черкаське хімволокно».

– Ми проаналізували ситуацію і виявили, що тариф завищений! Кожна черкаська родина щороку переплачує за тепло і гарячу воду по 4 тисячі гривень. Такий стан речей мене не влаштовує. Переконаний, що черкасців – також. Наявні тарифи можна знизити на 20-25 %. Проте теплопостачальники схильні говорити лише про необхідність подальшого підняття цін на свої послуги. Без мотивування, без відповідної експертизи, без економічного обґрунтування. Маємо з’ясувати причини та навести лад у питанні формування тарифів, – наголосив Сергійчук.

Голова ОДА ініціює комплексний аудит всіх теплопостачальних підприємств області.

Обласна адміністрація надіслала запит до ПрАТ «Черкаське хімволокно», де у 25-ти пунктах викладено аргументи щодо необхідності зменшення тарифу до економічно обґрунтованого рівня.

– Щоб розв’язати цю проблему в інтересах людей, я бачу два шляхи: власники ТЕЦ кардинально і негайно мають змінити політику господарювання. Або ж територіальна громада Черкас поставить питання про переведення Черкаської ТЕЦ до комунальної власності. Це – законне право громади, – резюмував Сергійчук.

Голова ОДА додав, що очікує пропозицій від підприємств-теплопостачальників області про зменшення тарифів.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *