25.09.2020      458      0
 

“Серйозних порушень не було”, – заступник начальника ГУНП в Черкаській області про святкування Рош га-Шана


Іудейське свято Рош га-Шана в Умані закінчилося 20 вересня. Громадський порядок в Умані забезпечували поліція з працівниками ДСНС, Держпродспоживслужби, санепідемстанції. Правоохоронці не зафіксували серйозних порушень українського законодавства та санітарно-епідеміологічних норм.

Заступник начальника ГУНП у Черкаській області Сергій Коваленко під час брифінгу в ОДА зазначив, що поліцейські несли службу на 10 постах. Працювало 49 піших нарядів. Вони забезпечували порядок в місті та проводили профілактичну роботу щодо дотримання санітарно-епідеміологічних правил. Слідкували, щоб всі ходили в масках, дезінфікували руки.

«Хасидів було близько 2,5 тисяч, які в цілому дотримувалися карантинних заходів. Взаємодія з ними була стовідсотковою. Якщо виникали проблемні питання щодо закону, ми відразу реагували й усували їх на місці», – каже Сергій Коваленко.

Щоб заїхати на територію, де жили хасиди, стояли блокпости. Там працівники ДСНС обробляли всі автомобілі, які заїжджали. В основному, це була комунальна техніка та автомобілі, які привозили людям їжу й воду.

До могили Цадика Нахмана облаштували лише один вхід і один вихід. Вони були окремо один від одного. Люди заходили на територію, молилися біля могили та йшли на вихід в інший бік від входу. На підлозі були вказівники, які підказували людям, як рухатися територією. Все це організували для того, щоб не було масових скупчень. На вході до могили за громадським порядком постійно слідкували працівники поліції та ізраїльська охорона. Також вони міряли людям температуру.

На території, де перебували хасиди, стояли спеціальні підставки з дезінфікуючим засобом, висіли інформаційні банери українською, російською та на івриті, які закликали людей дотримуватися санітарно-епідеміологічних норм. За словами Сергія Коваленка, всі дотримувалися маскового режиму.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *