25.09.2020      284      0
 

Лариса Кошова про імунізацію на Черкащині


Черкаська область забезпечена імунобіологічними препаратами майже на 173%. Втім жителі області не дуже охоче проходять вакцинацію. Так, охоплення щепленням дорослого населення становить 44%, відзначає начальниця обласного управління охорони здоров’я Лариса Кошова. Про процес імунізації на Черкащині йшлося на колегії управління.

Також залишаються низькими по області показники охоплення щепленнями проти дифтерії та правця дітей до 1 року, 18 місяців, 6 років та дорослих. Водночас на сьогодні за 8 місяців роботи найкращі показники має Золотоніський міський ЦПМСД, покращення спостерігаються в Канівському ЦПМСД, Тальнівському ЦПМСД, Звенигродський ЦПМСД, а також по Смілі.

– Сімейні лікарі повинні знати щеплювальний статус свого пацієнта, а також мають сформувати план імунізації, – наголосила Лариса Кошова. – Також ми зараз проводимо імунізацію проти вірусного гепатиту В. У кінці січня на Черкащині ті лікарні, де були працівники, що не були щеплені від вірусного гепатиту В, отримали вакцину. На жаль, імунізація йшла добре лише перші два місяці. Наголошу: директори медичних установ мають надолужили цей процесс.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *