07.09.2020      440      0
 

Додаткові заходи безпеки під час паломництва хасидів в Умані озвучили на засіданні регіональної комісії з ТЕБ та НС


Сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій озвучили додаткові заходи щодо недопущення поширення COVID-19 під час масового паломництва брацлавських хасидів до м. Умані для святкування Рош га-Шана. Йдеться про період із 15 до 21 вересня цього року. Головував на засіданні очільник області Сергій Сергійчук за участі представників структурних підрозділів ОДА та всіх профільних служб області.

На засіданні присутніх поінформували про підсумки позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося вчора, 3 вересня. Там, нагадаємо, розглянули питання щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19 під час масового паломництва брацлавських хасидів до м. Умані Черкаської області для святкування Рош га-Шана та визначили додаткові заходи.

Так, комісія вирішила: 

на період з 15 до 21 вересня 2020 року в районі проведення паломництва заборонити: 

– проведення масових культурних заходів, у т.ч. релігійних та культурних, за участі більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід; 

– діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) та роботу після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос; 

– проведення концертів, дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів);

 – стихійну торгівлю, торгівлю непродовольчими товарами безпосередньо в залах магазинів, окрім торгівлі через вікно; 

 – відвідування здобувачами освіти закладів освіти, які розташовані в районі проведення паломництва.

Окрім іншого, члени комісії вирішили рекомендувати міжнародному благодійному фонду імені Рабі Нахмана з Бреславу організувати проведення ПЛР-тестування паломників, які прибули на святкування Рош га-Шана та забезпечити звітування про результати досліджень ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України». Також Черкаському обласному лабораторному центру МОЗ України, Управлінню охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації – забезпечити проведення ІФА-дослідження та ПЛР-тестування працівників, задіяних до проведення заходів, Головного управління Національної поліції в Черкаській області, управління патрульної поліції в Черкаській області, в/ч А-3061 Національної гвардії України, Управління ДСНС України у Черкаській області та Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області. 

Рекомендували Управлінню Державної міграційної служби в Черкаській області та міжнародному благодійному фонду імені Рабі Нахмана з Бреславу – надати ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» списки осіб, які прибули в м. Умань для святкування Рош га-Шана. 

Зауважимо також, голова ОДА Сергій Сергійчук, за результатми проведення комісії, у своєму Telegram-каналі поінформував про освітній аспект в межах святкування: “Аби убезпечити учасників навчального процесу, рекомендуємо закладам освіти на період відзначення свята із 15 до 21 вересня організувати дистанційне навчання. У районі паломництва функціонують два дошкільні навчальні заклади, дві школи – №1 та №4, корпус Уманського педагогічного університету ім. Павла Тичини, Уманський гуманітарно-педагогічний коледж. Школярів і студентів пропонуємо перевести на дистанційну форму, дітей у садочках розподілити тимчасово до інших дошкільних закладів.  Тому просимо із розумінням поставитися керівників установ!”

Додамо, 9 вересня в Умані проведуть нараду, аби перевірити запровадження норм та дотримання рекомендацій. А 10 вересня – наступне засідання обласної комісії ТЕБ та НС.

Детальніше в протоколі

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *