31.08.2020      326      0
 

Як отримати грошову компенсацію за “Пакунок малюка”


Грошову компенсацію  у 2020 та 2021 роках виплачуватимуть отримувачу на банківську картку “ПриватБанк” відповідно до рішення Уряду. На підставі укладеного між Мінсоцполітики та уповноваженим банком договору про взаємодію.

Грошову компенсацію призначають структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування отримувача.

Грошову компенсацію призначаєть, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Для призначення грошової компенсації отримувач подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення заяву за формою згідно з додатком до постанови КМУ у паперовій або електронній формі. Там же зазначає реквізити спеціального рахунка.

До заяви у паперовій формі отримувач додає такі документи:

1) копію свідоцтва про народження дитини;

2) копію посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні (для іноземця та особи без громадянства)/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

3) копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті громадянина України);

4) довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

До заяви в електронній формі отримувач додає фотокопії:

1) свідоцтва про народження дитини;

2) посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні (для іноземця та особи без громадянства)/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

3) довідки з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

Отримувач протягом року з дня зарахування грошової компенсації на спеціальний рахунок в уповноваженому банку самостійно використовує ці гроші, щоб придбати товари у суб’єктів господарювання, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, який незабаром буде опубліковано на офіційному сайті Мінсоцполітики.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *