29.07.2020      261      0
 

Держпродспоживслужба Черкащини перевірила пів тисячі закладів щодо дотримання протиепідемічних заходів


Санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням санітарних норм і правил на соціально значущих об’єктах Черкащини триває. Так, минулого тижня фахівці Держпродспоживслужби області спільно із представниками Національної поліції провели 476 моніторингових перевірок об’єктів. Порушення дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України, були виявлені на 166 з них (34,8 %).

Так, антирейтинг за підсумками перевірок минулого тижня очолили заклади громадського харчування. Майже 50% з них порушували протиепідемічні заходи.

Не дотримуються маскового режиму, соціального дистанціювання та графіків прибирання і дезінфекції приміщень, не ведуть облік температурного скринінгу працівників,  не забезпечені достатньою кількістю спиртовмісних антисептиків, паперових рушників також заклади  продовольчої торгівлі. На 84-ох з 225-ти перевірених  таких об’єктів виявили порушення (37,3 %). У закладах непродовольчої торгівлі порушують норми  49 зі 139-ти перевірених  об’єктів (35,3 %).  До антирейтингу знову потрапили перукарні та салони краси: понад 30% перевірених закладів отримали  пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.

За наслідками проведених перевірок складено 48 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направлено 187  приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направили 67 інформацій. Фахівці Держпродспоживслужби області ініціювали проведення 14 засідань регіональної та місцевих комісій з ТЕБ та НС.

За інформацією Держпродспоживслужби в Черкаській області


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *