21.07.2020      317      0
 

У Черкасах фестивалили на SUP-бордах


Другий Черкаський SUP-fest відбувся на пляжі «Живчик» цими вихідними в Черкасах. У фестивалі взяли участь близько двохсот учасників з усієї України.

Зокрема в Черкаси прибули на фестиваль Київ, Одеса, Полтава, Вінниця, Дніпро, Ізмаїл та ін. Із них понад 100 учасників прибули змагатися у категоріях Men Elite та Women Elite.  Ще понад 30 спортсменів пробували свої сили у категоріях Men Inflatable та Women Inflatable. Це – проміжна категорія між профі-спортсменами та аматорами SUP-веслування. Боролися між собою та стихією ще такі категорії, як Fun (аматори) та Dragon SUP (командні). Відбулися також перші в області дитячі SUP-перегони, наймолодшому учасникові яких – лише 9 років.

Завітав на фест і голова ОДА Роман Боднар. Як написав він на власній сторінці в соцмережі Facebook:

– Це перегони професіоналів та аматорів, спортивні і дитячі локації… Важливо, все – із дотриманням карантинних вимог! Приємно, що фестиваль вийшов на всеукраїнський рівень. Цього року змагаються учасники із багатьох областей України. Дякую команді за те, що об’єднуєте sup-любителів, спортсменів і людей із однаковими цінностями! Радий, що Черкаська ОДА цьогоріч стала партнером фестивалю, проект громадської організації конкурсна комісія оцінила найвищими балами. Загалом 100 тисяч гривень із обласного бюджету спрямували на підтримку двох проектів команди.

У межах фесту  втілили ще один проект команди – дитяче експериментально-розважальне містечко “Експедиція”. Нагадаємо, ці два проекти – у переліку двох десятків інших, що були визначені переможцями конкурсу з відбору проектів інститутів громадянського суспільства з передбаченою для втілення фінансовою підтримкою з обласного бюджету. Конкурсний відбір проектів проходить у межах обласної програми розвитку громадянського суспільства.

– Я обіцяв, що ми дамо іскру, але ми запалили вогонь. Дякую усім, хто повірив в ту іскру та був поряд до знятого зі сцени банера Черкаський SUP Фест 2020. Учора ще раз переконався, що дійсно ми є більше, ніж я. І чим більше нас, тим сильнішими ми є, – зазначив голова Черкаської обласної федерації SUP-веслування та серфінгу, співзасновник команди Dnipro SUP Team Любомир Коломієць на сторінці у Facebook.

Додамо також, призовий фонд змагань – 60 тисяч гривень – кошти та цінні призи. Грошову винагороду отримали переможці категорії Elite: 1 місце – 7 тисяч гривень, 2 місце – 5 тисяч гривень, 3 місце – 3 тисячі гривень. Решта категорій отримали цінні призи.

За інформацією пресслужби ОДА та пресслужби Черкаської обласної федерації SUP-веслування та серфінгу


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *