06.07.2020      304      0
 

Пряма мова. Дмитро Ляшов про експлуатаційне утримання доріг


– Нині переходимо у друге півріччя з ремонту доріг. Тож зараз підбиваємо проміжні підсумки з експлуатаційного утримання доріг Черкащини.

Цьогоріч на це спрямували безпрецедентні 280 млн грн. Вже використали майже половину коштів – 140 млн грн. Втім є райони, які не використали коштів ще взагалі, або ж лише на 30%. Такі темпи робіт в цих регіонах області – недостатні і ми будемо розглядати ці випадки окремо.

Експлуатаційне утримання – це не лише про ямковий ремонт. Це – комплекс робіт, які також передбачають встановлення знаків, нанесення розмітки, врізок та іншого. Із передбаченої суми 80% за планом йтиме на ямковий ремонт, 20% – на інше експлуатаційне утримання.

Сьогодні мав зустріч з підрядниками, з якими обговорили проміжні результати. Укотре наголосив, що для нас важливі не особистості чи компанії, а якість робіт й строки їх виконання. Для нас важливо, щоб підрядник пройшов тендерні процедури, виконував роботи вчасно та в комплексі. Проведені роботи перевірятимемо комісійно.

Водночас, на екстрені заходи по кожному району передбачимо деякі фінансові залишки. Аби у вересні-жовтні у разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах мали кошти для їх усунення.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *