23.06.2020      369      0
 

Є тендерне законодавство і відповідальність підрядника, – Дмитро Ляшов про реконструкцію “Країни добра”


Департамент капітального будівництва Черкаської ОДА 17 квітня оголосив тендер на закупівлю робіт по об’єкту “Реконструкція будівлі комунального закладу “Черкаський навчально-реабілітаційний центр “Країна добра” Черкаської обласної ради”.

Переможцем відкритих торгів став ТОВ “Черкасиміськбуд”. Тендерна пропозиція “Черкасиміськбуд” єдина відповідає кваліфікаційним критеріям, вимогам тендерної документації.  Підстави для відмови  відсутні згідно ст.17 Закону України «Про публічні закупівлі».

– Наголошуємо, жоден з дискваліфікованих учасників не оскаржив дії замовника, не звернувся до Замовника з вимогою у строки передбачені п.1, п.2, ст.32 Закону України «Про публічні закупівлі», – коментує перший заступник голови Черкаської ОДА Дмитро Ляшов. 

Загалом для участі в аукціоні свої тендерні пропозиції надало 4 учасника: ТОВ “Черкасиміськбуд”, ПП “АРХСТРОЙ ФАСАД”, ТОВ фірма “РАСАВА”, ТОВ “ПМ-Арсенал”.

Кожна із відхилених пропозицій не відповідала умовам тендерної документації. Усі невідповідності можна переглянути за посиланням.  Як можна побачити, деякі будівельні роботи у поданих на тендер пропозиціях взагалі відсутні. Те ж стосується і документації.

– Об’єкт має важливе соціальне значення. Не забуваймо, що у новозбудованому корпусі і Центрі “Країна добра” загалом перебуватимуть діти із особливими освітніми потребами. Підрядник має усвідомлювати відповідальність за виконані роботи. Ми не маємо морального права допускати до виконання певних видів робіт без ліцензій. І тендерне законодавство це чітко регулює. Можливо, хтось забув про кількість довгобудів, які спричинило саме спекулятивне, нічим не виправдане суттєве зниження ціни на торгах. Тому некомпетентні звинувачення можу назвати лише черговими політичними ігрищами, – наголосив Дмитро Ляшов. 

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *