02.06.2020      243      0
 

Обласне управління виявлення корупції проводить обстеження проведених ремонтів на місцевих автошляхах


Перевіряють стан додержання вимог законодавства під час капітального ремонту та обстежують фактично виконані роботи по капітальному ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення фахівці управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами ОДА на виконання доручення очільника області. Так, уже провели перевірки проведених ремонтів на дорогах О 240103 Вільшана-Товста (Городищенський район) та О 240408 Княжа-Стецівка (Звенигородський район), у ході яких виявили низку порушень як на етапі проектування, так і на етапі виконання робіт.

Так, у проектній документації по ремонту автодороги О 240103 Вільшана –Товста допустили порушення вимог нормативних документів в частині проектування ширини проїзної частини автомобільної дороги та нанесення горизонтальної дорожньої розмітки. Також встановили факти недотримання проектної технології будівництва. Зокрема завищення обсягу фактично виконаних робіт.

Аналогічні порушення виявили при виконанні робіт по ремонту дороги О 240408 Княжа-Стецівка. Тут не дотрималися проектної товщини вирівнюючого шару щебенево-пісчаної суміші та влаштованого асфальтобетонного покриття.

Загалом, за попереднім розрахунком вартості відсутніх під час обстеження будівельних робіт по вказаних об’єктах, встановили завищення вартості виконаних робіт та використаних матеріалів на понад 5 млн гривень.

Всі матеріали перевірки направили до прокуратури Черкаської області.

За результатами проведеної перевірки, розробили низку пропозицій щодо притягнення до відповідальності посадових осіб та недопущення порушень в подальшому. Також вживаються заходи щодо оповіщення виконавців робіт про виявлені вади (руйнування покриття) з подальшою вимогою щодо їх усунення або компенсації витрат на виконання цієї роботи.

За інформацією управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *