04.03.2020      260      0
 

В області відпрацьовували алгоритм дій у разі виявлення випадків коронавірусу


Медики, рятувальники та поліцейські відпрацьовували алгоритм дій у випадку виявлення випадків зараження коронавірусом серед населення. Планові навчання відбулися вчора в черкаському аеропорту.

Ці навчання, каже заступник очільника області Юрій Лесюк, провести саме 03 березня вирішили декілька днів тому у зв’язку з актуальністю проблеми реагування профільних органів на виявлення випадків коронавірусу на Черкащині. Разом з тим, тренування співпали з інформацією про те, що в Україні виявили перший випадок зараження вірусом.

– Завдання навчань – напрацювати механізм злагодженої роботи усіх служб, які можуть бути задіяні у тій чи тій надзвичайній ситуації, у нашому випадку – виявлення фактів зараження коронавірусом, – поясний заступник. – Ми пропрацювали легенду, за якою поліцейські зупинили легковий автомобіль, що прямував з Борисполя до Черкас. Із двох його пасажирів один мав ознаки ГРВІ. Враховуючи це, поліцейські, медики та рятувальники відпрацювали послідовність дій. У роботі кожної служби є свої нюанси, які треба враховувати, аби чітко спрацьовувати у реальному часі.

На Черкащині, відповідно до розпорядження МОЗ, визначені лікарні, куди будуть госпіталізувати у випадку зараження пацієнтів. Контактною особою для кожного громадянина є сімейний лікар. Він має радити своєму пацієнту, що робити у випадках підвищеної температури, куди звернутися, як лікуватися. Крім того, визначені команди екстреної медицини, які доправлятимуть людей в опорні лікарні для проходження карантину, якщо такої можливості вдома немає.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *