24.02.2020      280      0
 

Черкаська ОДА спрямувала проект перспективного плану формування територій громад до Кабміну


Черкаська обласна адміністрація надіслала пропозиції щодо змін до перспективного плану формування територій громад до Кабміну. 

Згідно із планом в області буде сформовано 67 громад.

– Спільно із Департаментом регіонального розвитку та профільним заступником Романом Карманніком ми провели сотні зустрічей із жителями, виїздили в громади. Проект перспективного плану – це не лише про території, це про людей, які живуть на цих територіях. Звичайно, знайти ідеальний варіант абсолютно для всіх – це утопія. Тому намагалися врахувати інтереси більшості. Формування плану – це не про політику та амбіції, це про якість життя, доступність послуг, розвиток і перспективу, – зауважив Роман Боднар.

Проект плану можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/Qr9rcZS

Поданий проект плану формування територій громад Черкаської області погоджуватиме Кабмін.

Вже 25 лютого, за словами заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди, в Києві відбудеться широке публічне обговорення конституційного забезпечення децентралізації за участі, в тому числі, експертів Ради Європи. Далі такі публічні обговорення заплановано провести в областях із залученням представників місцевого самоврядування, їх асоціацій, лідерів думок, експертів. Мета – спільно підготувати пропозицій змін до Основного Закону, які відображатимуть реформовану систему місцевого самоврядування та закріплять децентралізацію владних повноважень.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *