21.02.2020      317      0
 

Роман Боднар зустрівся із жителями Черкаського району щодо об’єднання громад


Голова Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся із громадою Черкаського району, щоб обговорити позиції жителів щодо об’єднання.

На зустрічі були присутні сільський голова Свидівоцької сільради Світлана Вовк, Будищенський сільський голова Григорій Приходько, жителі населених пунктів.

Для усіх охочих висловитися працював “відкритий мікрофон”, тож всі варіанти об’єднання були озвучені:  частина висловила бажання створити Будищанську громаду із центром у Будищах, інші – бачать центр в Свидівку, ще частина – вважає, що варто приєднуватися до Черкас.

– Зважаючи на результати обговорення, а також звернення виконкому Черкаської міської ради, серед всіх можливих варіантів найбільш компромісним є об’єднання Будища та Свидівка в одну громаду. Але знову ж таки, яким чином об’єднуватися, – визначатися жителям Будища та Свидівка. Пропонуємо депутатам, як представникам громад, зібратися на позачергову сесію та ухвалити рішення, яке б стало відповідною підставою для формування перспективного плану Черкаської області, – резюмував Роман Боднар.

Як інформував ранішеМіністр розвитку громад та територій Денис Шмигаль, планується, що до квітня 2020 року в Україні вже буде затверджений адміністративно-територіальний устрій базового рівня, до червня – субрегіонального рівня. У третьому кварталі очікується прийнятті нової редакції Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та необхідних змін до Податкового та Бюджетного кодексів. Четвертий квартал – прийняття актів, спрямованих на виконання названих законів.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *