31.01.2020      505      0
 

В’ячеслав Швець під час візиту до дитячих будинків сімейного типу: “Саме за такою формою виховання – майбутнє”


Перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Швець відвідав чотири будинки сімейного типу (ДБСТ), що в Черкасах. Разом із керівницею обласної служби у справах дітей Оксаною Покатіловою та начальницею відділу опіки, піклування міської служби у справах дітей Наталією Загребельною поспілкувались з дітьми, батьками-вихователями, отримавши потому масу позитивних емоцій.

Гостювали, зокрема, в чотирьох будинках сімейного типу: Харченків, Спільніченків, Футоймасів та Темченків. Усі батьки, маючи по двоє-троє рідних дітей, виховують до 7 діток різного віку, які з різних причин втратили можливість проживати у своїх біологічних родинах. Діти – охайні, веселі, навчаються та займаються творчим розвитком. Адже дитячі будинки сімейного типу – це звичайні сім’ї, зі своїми традиціями, організацією побуту, які можна порівняти з дружніми багатодітними родинами. Ці 4 ДБСТ, зауважимо, розміщені у двоповерхових будівлях із сучасними умовами, які побудували в Черкасах за кошти німецького благодійного фонду «Міст у життя».

Загалом же на Черкащині функціонує 48 дитячих будинків сімейного типу, де виховують 544 дитини. Найбільша кількість таких будинків в обласному центрі – 10. У Золотоніському районі – 6, Смілі, Золотоноші, Жашківському, Катеринопільському районах – по 3, в решті – по 1-2.

– Затишок і комфорт. Саме така атмосфера панує в чотирьох будинках сімейного типу, – написав перший заступник на своїй офіційній сторінці в соцмережі після візиту до родин. – Переконаний, що саме за такою формою виховання дітей-сиріт – майбутнє. І ми маємо цей напрямок розвивати. Діти щасливі й задоволені. А це – найкращий показник.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *