30.01.2020      275      0
 

“Це спільна робота задля безпеки громадян”, – Юрій Безщасний на нараді з цивільного захисту


Взаємодія всіх ланок єдиної державної системи цивільного захисту області є запорукою збереження безпеки жителів Черкащини. На цьому наголосив заступник очільника області Юрій Безщасний у ході підсумкової наради Черкаської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій за 2019 рік. Також учасники заходу визначили пріоритетні завдання на 2020 рік.

Серед основних завдань – налагодження роботи системи оповіщення в усіх районах та ОТГ Черкащини. Зокрема й шляхом упровадження технології «Смарт-регіон» від lifecell. Про особливості її роботи доповів начальник обласного управління цивільного захисту Юрій Скоробогатов. Він зосередив увагу на важливості налагодження функціонування системи оповіщення та забезпечення роботи на місцях посадовців, які б відповідали за цивільний захист. Крім того, актуальним є створення автоматизованих робочих місць для своєчасного оповіщення населення про імовірні надзвичайні ситуації.

 Завдяки взаємодії всіх ланок єдиної держаної системи цивільного захисту області, нам вдалося не допустити виникнення надзвичайних ситуацій, які б мали значний негативний суспільний резонанс, а жодна  надзвичайна подія, яка сталася, не залишилася без відповідного реагування, – зазначив, звертаючись до присутніх, заступник голови ОДА Юрій Безщасний. – Основними завданнями територіальної підсистеми цивільного захисту та її ланок є забезпечення безумовного своєчасного виконання заходів, спрямованих на зниження ризику і мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій. Фінансування профільних програм, створення матеріально-технічної бази, вирішення цих та інших питань залежить також від господарських підходівї посадових осіб, які відповідають за  організацію роботи з цивільного захисту, розуміння того, що за ними безпека наших людей.

За його словами, керівникам спеціалізованих служб цивільного захисту та керівникам органів виконавчої влади місцевого самоврядування, ОТГ необхідно зосередити зусилля на забезпеченні реальної готовності до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, захисту населення, а також підвищення ефективності превентивних заходів у цьому напрямку.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *