22.01.2020      275      0
 

Кардіоцентр став першим обласним закладом, який на 100% готовий до підписання угоди із НСЗУ


Черкаський обласний кардіологічний центр став першим обласним закладом, який на 100% готовий до підписання угоди із НСЗУ. А отже, готовий до впровадження наступного етапу реформи та принципу “гроші ходять за пацієнтом”. 

За словами керівниці закладу Світлани Журби, середній показник летальності при гострому коронарному синдромі у 2019-му у кардіоцентрі – 5,7%. Тоді як по Україні – 14,5%. У 2019 році загальна кількість хірургічних втручань збільшилась на 10% і становить 1448 (у 2018 році – 1133). Стабільно високою  (318) залишається кількість операцій на «відкритому» серці, що протягом останніх двох років зросла на 230%.

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар та профільний заступник Юрій Лесюк ознайомилися із роботою закладу. За результатами зустрічі із керівництвом установи окреслили пріоритетні напрямки розвитку, зокрема спектру операційних втручань, проблемні питання та  оновлення матеріально-технічної бази.

На сьогодні є потреба у придбанні апарату штучного кровообігу, приблизна вартість якого 12 млн грн. Оскільки зараз функціонує лише один такий апарат 2012-го року випуску. Припинення його роботи може поставити під загрозу життя пацієнтів, яким необхідне оперативне втручання.

А також необхідне придбання апарату електрофізіологогічних досліджень і втручань вартістю у 5 млн грн. Зараз же хворих для ЕФД доводиться напрявляти до Києва та Одеси.

– Ставлю команді стратегічне завдання – наповнення обласного бюджету, щоб забезпечити такі необхідні витрати, в тому числі і лікувальних установ. Наступні етапи реформування охоплюють заклад і вашого рівня, тому нам спільно треба напрацювати можливості оптимізації для збільшення ефективності. Стоїть мета – підвищити якість управління. Також цьогоріч хочемо запровадити програми, які стимулюватимуть наукову та винахідницьку діяльність, зокрема і в сфері медицини. Регіональна влада має створювати умови для так званих професійних ліфтів. Така співпраця сприятиме генеруванню нових технологій та ідей, – говорить голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

– Наше завдання – забезпечити рівний доступ усіх жителів області до медичних послуг. Незабаром запрацює філія Черкаського обласного кардіологічного центру в Умані. Разом із тим урядова програма “Доступні ліки” забезпечує пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями медикаментами безоплатно, що дозволяє уникати ускладнень при гіпертонічніх хворобах, – відзначив заступник голови ОДА Юрій Лесюк.

Додамо, що відсьогодні 22 медичних заклади області готові до підписання угоди із НСЗУ.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *