21.01.2020      238      0
 

В області розпочали відбір проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства


Конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році стартував на Черкащині. Граничний обсяг фінансування не може перевищувати 50 тис. грн. Прийматимуть заявки до 20 лютого.

Конкурс проводиться для створення сприятливих умов розвитку інститутів громадянського суспільства в області. Проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства. Обласний рівень виконання (реалізації) програми – провадження проектної діяльності у більш як половині районів області (міст, селищ та сіл у районі) та/або забезпечення участі у такій діяльності осіб з більш як половини районів області (міст, селищ та сіл у районі).

Перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані організатором конкурсу:
проведення заходів з підтримки та розвитку дитячої творчості;
проведення заходів з формування у підростаючого покоління активної громадської позиції та національної свідомості, формування у громаді почуття самобутності й наступності;
проведення заходів з підтримки та розвитку волонтерського руху;
проведення заходів з покращання стану навколишнього середовища і запобігання його забрудненню;
організація та проведення просвітницьких заходів щодо принципів енергоефективності, популяризації екологічних знань, екологічного виховання;
проведення заходів з підвищення рівня громадської інформованості;
проведення заходів зі збереження та розвитку культурного розмаїття в області, ідентичності та культурної самобутності національних меншин;
організація та проведення фестивалів, конкурсів, концертів, кінопоказів, культурно-мистецьких акцій, культурно-мистецьких проектів культурологічних та культурно-мистецьких акцій, свят, виставок, форумів, семінарів, конференцій, засідань за «круглим столом».

Вимоги до конкурсної пропозиції.

Конкурсні пропозиції можуть подаватися інститутами громадянського суспільства, зареєстрованими в установленому порядку не пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу. Інститут громадянського суспільства може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій. Конкурсні пропозиції подаються організаторові конкурсу у друкованій та електронній формі за адресою та у строк, визначені в цьому оголошенні.

Інститут громадянського суспільства, який визнаний переможцем конкурсу та отримав фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, бере участь у співфінансуванні програми (проекту, заходу) в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування.

Адреса, за якою приймаються конкурсні пропозиції. 18000, Черкаська область, м. Черкаси, бульвар Шевченка, буд. 185, каб. 150, email: [email protected] (тема „Конкурс 2020“).

Конкурс проводиться трьома етапами. На першому етапі члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють конкурсні пропозиції за такими критеріями: відповідність запланованих заходів пріоритетним завданням, визначеним організатором конкурсу, та загальнодержавним та/або місцевим програмам; відповідність загальнодержавному або відповідному адміністративнотериторіальному рівню виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).

На другому етапі конкурсу проводиться відкритий захист конкурсних пропозицій. На третьому етапі конкурсу члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють шляхом проставлення балів від 0 до 5 конкурсні пропозиції за такими критеріями:
відповідність програми (проекту, заходу) її (його) меті;
реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів та результативних показників виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);
очікувана ефективність використання бюджетних коштів (співвідношення кошторису витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), та очікуваних результатів виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);
рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), досвід провадження діяльності у відповідній сфері.

Конкурс проводиться до кінця цього бюджетного року.

За інформацією Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *