09.01.2020      402      0
 

Роман Боднар зустрівся із представниками земляцтва “Шевченків край”


У рамках заходів, присячених 85-ій річниці із Дня народження відомого письменника Василя Симоненка, на Черкащину приїхали представники земляцтва «Шевченків край». Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар зустрівся із делегацією та обговорив подальші плани співпраці організації у сфері культури.

– Внесок Черкащини у сучасну українську культуру складно переоцінити – він величезний. Проблеми у комунальній, економічних сферах – це важливо, але ми повинні не забувати про сферу духовну. Тому дякую всім присутнім за вашу діяльність. Сподіваюся, що ми разом із вами повернемо моду на українське – на українське слово, пісню та культуру загалом, – звернувся до представників земляцтва Роман Боднар.

Як зазначив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидорожевський, велику увагу варто приділяти книговидавництву, а також співпрацювати із молодими письменниками.

Присутні домовилися про спільну зустріч із творчим активом області для більш детального обговорення нагальних питань у сфері культури.

Опісля делегація разом із представниками обласної та міської влади, лауреати цьогорічної премії ім.Василя Симоненка Василь Шкляр та Ігор Мітров ушанували пам’ять та поклали квіти до могили Василя Симоненка.

Довідково про історію Черкаського земляцтва «Шевченків край»:

Громадська організація вихідців з Черкащини у місті Києві розпочала свою діяльність 15 жовтня 1998 року.

На сьогодні кількість членів Черкаського земляцтва нараховує біля 560 осіб. Черкаське земляцтво  належить до земляцького об’єднання – «Асоціація земляцтв областей України». У складі організації представлені 19 земляцтв різних регіонів України. З метою координації роботи з іншими земляцькими організаціями та адміністрацією м. Київ була підписана Угода про співпрацю між земляцтвами областей України та Київською міською держадміністрацією.

У земляцтві працює близько 30 народних депутатів різних скликань, 14 генералів різних родів військ, 12 академіків, 17 професорів, 17 членів творчих національних спілок України. Навесні 2018 року Черкаське земляцтво відзначило свій 20-річний ювілей.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *