19.12.2019      244      0
 

Департамент соціального захисту населення ОДА про оздоровлення бійців АТО/ООС


Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації нагадує учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, які брали безпосередню участь в АТО/ООС та постраждалим учасникам Революції Гідності про можливість проходження безоплатної психологічної реабілітації у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до цих центрів і назад.

Цьогоріч бійці скористалися послугою психологічної реабілітації у санаторіях Вінницької області – «Авангард» та «Подільський Артек», Сумської – «Токарі», Одеської – «Орізонт», Херсонської – «Ірбіс» та «Скадовськ», Закарпатської – «Верховина» та «Карпати», Миколаївської – «Борисфен», Полтавської – «Нові Санжари», Запорізької – «Великий луг», Львівської – «Моршинкурорт» та у місцевому санаторії – «Мошногір’я». За відповідною бюджетною програмою області виділено 774 тис. грн. Оздоровилися 73 учасники АТО.

Для отримання зазначеної послуги потрібно звернутися до районного (міського) органу соціального захисту за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання або за місцем розташування військової частини. Потім потрібно вибрати реабілітаційну установу із запропонованого органом соціального захисту переліку і подати необхідні документи. А саме:

  • заяву, копію відповідного посвідчення,
  • копію документа що підтверджує безпосередню участь в АТО або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах АТО у період її проведення.

Згодом потрібно укласти тристоронній договір із органом соцзахисту та реабілітаційною установою.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *