04.10.2019      324      0
 

Перелік природоохоронних заходів, які можливо реалізувати цьогоріч, збільшився


Додатковий перелік природоохоронних заходів, які можливо цього року реалізувати за рахунок коштів наявного фінансового ресурсу обласного бюджету, визначили 03 жовтня. Таких 5. За них проголосували на засіданні робочої групи з питань природоохоронних заходів, що відбулося під керівництвом першого заступника голови ОДА Бориса Лебедцова.

Борис Борисович, зокрема, пояснює: визначення природоохоронних заходів здійснюється в межах запланованих на нинішній рік надходжень до обласного бюджету від сплати екологічного податку та грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської чи іншої діяльності – з урахуванням вільного залишку цих надходжень на початок року. Економія ж бюджетних коштів по об’єктах, що фінансуються 2019-го, становить орієнтовно 2,5 млн грн.

Водночас керівниця Управління екології та природних ресурсів ОДА Олена Звягінцева зазначає, що члени робочої групи надали перевагу тим проектам та заходам, що вже фінансуються з Державного бюджету й потребують підтримки та співфінансування з місцевих бюджетів. Таких проектів 4 на Христинівщині, а саме: будівництво локальних очисних споруд, самопливного каналізаційного міського колектора, реконструкція місцевих очисних споруд та насосної станції, поліпшення технічного стану водойм одного із сіл району. Ще один проект – на зарибнення водойм акваторії Кременчуцького водосховища.

Олена Миколаївна зауважила, що в цілому робоча група розглянула два десятки пропозицій, кошторисна вартість яких сягає близько 50 млн грн. У низці екологічних проектів сума, необхідних коштів з обласного бюджету, перевищує наявний залишок, кілька заходів потребують коригування, по деяким не передбачено співфінансування з місцевих бюджетів, реалізація кількох можлива лише після ухвалення відповідних законодавчих актів тощо.

Додамо також, члени робочої групи висловили рекомендації щодо механізму визначення пріоритетних для втілення природоохоронних проектів і заходів, їхньої відповідності цілям Стратегії розвитку області.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *