27.09.2019      259      0
 

Соціальний захист людей з інвалідністю обговорили за круглим столом у Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації.


Соціальний захист осіб з інвалідністю в області обговорили в ході засідання круглого столу у Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Активісти обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України“ мали змогу поспілкуватися із представниками Департаменту соціального захисту населення, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Головного управління Пенсійного фонду в області та протезно-ортопедичного цеху.

На сьогодні в області проживає понад 106 тисяч осіб з інвалідністю, всі вони потребують уваги та турботи.

В області визначено низку заходів, спрямованих на забезпечення потреб та гідного рівня життя осіб з інвалідністю, сприяння діяльності громадських організацій та творчої ініціативи інвалідів, професійна реабілітація та працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями, інші.

Комплексною програмою „Турбота“ на 2014-2020 роки передбачені фінансова підтримка статутної діяльності громадських організацій і об’єднань осіб з інвалідністю та виплата одноразової грошової допомоги малозахищеним верствам населення.

Через органи соціального захисту населення особи з інвалідністю  забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації, на що з державного бюджету виділено 29,2 млн грн.

Для закупівлі послуг санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства, виплату компенсації за невикористану путівку з державного бюджету виділено кошти в сумі 6,4 млн грн. та за рахунок місцевих бюджетів – 605 тис. грн.

В області проживає майже 5 тисяч дітей з інвалідністю, з них 459 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП, для оплати реабілітаційних заходів яких виділено майже 5 млн грн. Зазначену реабілітацію можна пройти в реабілітаційних центрах України, у Черкаській області – у комунальне некомерційне підприємство „Міська реабілітаційно-оздоровча поліклініка „Астра“ та дитячій обласній лікарні.

Також, в області діють 7 центрів соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю та Уманський реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, які розраховані на одночасне обслуговування 283 дітей та дорослих з інвалідністю.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *