26.09.2019      330      0
 

В ОДА шукали шляхи вирішення проблемних питань підприємців


Підприємці підготують проект звернення до депутатів обласної ради про скасування нещодавно ухваленого Верховною Радою законодавства щодо підприємницької діяльності. Проект планують подати уже на найближче засідання сесії. Водночас черкаські підприємці у цілому напрацюють власне бачення щодо діяльності ринків. Свої ж пропозиції невдовзі нададуть обласній адміністрації, аби потому спрямувати їх до центральних органів влади. Про це домовились у ході зустрічі черкаських підприємців з обласним керівництвом. Сьогодні це засідання відбулось під головуванням першого заступника очільника області Бориса Лебедцова та заступника голови ОДА Віктора Карпенка. Долучився і керівник Черкаської Федерації профспілок Петро Шевченко, представники громадськості.
Нагадаємо, 19 вересня підприємці мітингували на Соборній площі Черкас. Вони стурбовані ситуацією, що склалась. Адже, на їхнє переконання, ухвалені законодавчі акти ставлять під загрозу подальше існування підприємництва. Про це більш детально розповіли в приміщенні ОДА. Зокрема, озвучили своє бачення й вимоги. Серед них: скасування рішень про використання касових апаратів платниками податків другої і третьої груп, спрощення системи адміністрування касового обліку для інших категорій, необхідність розробити спрощену систему оформлення договорів оренди земельних ділянок під тимчасові споруди, скасувати закони 1073-1, 1053 врегулювати питання штрафних санкцій та ін.
Під час зібрання обговорили й конфліктну ситуацію між універмагом «Добробут», що по вул. Гоголя, та підприємцями, які працюють навпроти торговельного закладу, а саме: щодо можливої втрати останніми робочих місць. Водночас заступники голови ОДА зауважили, що ініціюють найближчим часом спільну зустріч представників обласної, міської влади, підприємців та нових власників універмагу, аби врегулювати проблему, що виникла.

– Пріоритетом для нас є розвиток малого й середнього підприємництва, – звернувся до підприємців у ході зустрічі перший заступник Борис Лебедцов. – Адже влада зацікавлена в тому, аби ви мали змогу спокійно й упевнено працювати. Проблемні ж питання, зокрема й щодо упорядкування торговельної діяльності в місті, вирішуватимемо спільно. Уже найближчим часом організуємо зустріч за участі всіх сторін. Водночас очікуватимемо на ваші пропозиції стосовно удосконалення діяльності ринків.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА

????????????????????????????????????


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *