29.11.2023      127      0
 

У Черкаській РВА відбувся тренінг «Реалізація ветеранської політики. Реінтеграція ветеранів в громаду»


Сьогодні досвідом повернення до цивільного життя наших захисників і захисниць із представниками громад Черкаського району ділилася Вікторія Шепіль, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я в Черкаській області.

З метою навчання та підвищення компетенцій надавачів послуг, вдосконаленя системи підтримки і супроводу ветеранів та членів їх сімей, сімей загиблих і зниклих безвісти відбувся тренінг «Реалізація ветеранської політики. Реінтеграція ветеранів в громаду».

Захід відбувся у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка впроваджується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

На тренінгу обговорили питання реінтеграції ветеранів та формування ветеранської політики (реадаптація, види реінтеграції, освіта, працевлаштування, громадсько-політична активність тощо). Зокрема, учасники обговорили визначення портрету ветерана або ветеранки, їхніх потреб, а також особливості взаємодії зі стейкхолдерами. Особлива увага була приділена комунікаціям з носіями бойової травми.

«Не тільки ветерани мають заново адаптуватися до цивільного життя. В першу чергу – це цивільне населення має вчитися контактувати із ветеранами та створити умови для їх максимально комфортного повернення у цивільне життя». – зауважила Вікторія Шепіль.

Люди усвідомлюють, що ветерани та ветеранки заслуговують на поважливе ставлення. Виникає безліч питань, на які необхідно шукати відповіді. Цей тренінг є важливим кроком у напрямку підтримки ветеранів та їхньої реінтеграції у громади. Він допоможе фахівцям краще розуміти потреби ветеранів та надавати їм ефективну підтримку.

Ми всі маємо гідно зустріти цих унікальних людей й ці зустрічі починаються саме в родинах і громадах, там де людина живе. Наше спільне завдання – створити умови для відновлення, визначити потреби та організувати послуги, які потрібні саме зараз.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *