12.09.2023      158      0
 

Черкащина допомагає відбудовувати школу на Херсонщині в рамках всеукраїнської ініціативи «Пліч-о-пліч»


Із початком навчального року дітки Черкащини пішли до садочків та шкіл. В Іванівці, на Херсонщині, один на всіх: і клас, і школа, і садочок, місце якого не розсекречується із міркувань безпеки.

У будівлю школи влучив ворожий снаряд: вибиті вікна та понівечені стіни. У підвалі, під час окупації, жили орки, які тікаючи, залишили після себе бруд, сміття і руїни…

До села поступово повертаються родини з дітьми. Тож, за дорученням Ігор Табурець, начальника Черкаської обласної військової адміністрації були направлені додаткові сили і засоби щоб приступити до наступного етапу – відновлення Іванівської школи. Після завершення ремонтних робіт, сюди планують підвозити дітей на навчання із сусідніх сіл.

До робіт із розборів завалів від влучань, демонтажу та підготовки будівлі до виконання безпосередньо ремонтних робіт, долучилися і наші працівники Черкаського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області.

«Перебуваючи у відрядженні на Херсонщині, мені вдалося побачити роботу надзвичайників на власні очі. Друзі, яка у них швидкість і професіоналізм, ви б це бачили. Захоплююся!» – поділилась враженнями начальниця Черкаської РВА, Валерія Бандурко.

Національний проєкт відбудови “Пліч-о-пліч” реалізується за ініціативою Президента України, Володимира Зеленського.

Довідково:

На початок 2023 року внаслідок війни в Україні було повністю зруйновано 440 закладів освіти, ще 2711 пошкоджено. Майже половина з них – школи.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *