08.01.2024      79      0
 

Регіони продовжують роботу з підготовки та посилення Пунктів Незламності


Під час засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи Пунктів Незламності команда Міністерства провела перевірку статусу готовності Пунктів Незламності до прийому населення.

«Ми системно працюємо над тим, аби у випадку кризових ситуацій люди могли вільно скористатися Пунктами Незламності, знайти світло, воду, тепло та доступ до інтернету. 7-9 січня у низці областей України очікується приріст снігового покриву до 30 см, ожеледь, налипання мокрого снігу, в окремих областях зниження нічної температури до 25° морозу. Така потреба може виникнути найближчим часом, адже прогнозуються похолодання. Ми збираємося, аби розуміти наскільки готові пункти, які вже працюють. Перевіряємо наявність всього функціоналу та комплектацію», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, по Україні вже працюють 12 596 Пунктів Незламності, ще понад 700 готові до відкриття у разі необхідності. Міністерство у 2023 році перевиконало план з кількості необхідних пунктів незламності, таким чином забезпечивши необхідне число пунктів для кожної області.

Також, у застосунку Дія доступна карта пунктів незламності. ЇЇ можна завантажити і тоді вона буде доступна в офлайн форматі, навіть коли буде відсутній зв’язок та інтернет.

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *