27.10.2023      121      0
 

Про місця компактного проживання ВПО у Чигиринській міській територіальній громаді


Нещодавно заступник голови Черкаської районної військової адміністрації, Микола Турик з робочим візитом відвідав місця компактного проживання ВПО у Чигиринській міській територіальній громаді.

Під час візиту поспілкувалися щодо питань, з якими стикнулися переміщені родини за місцем їх тимчасового проживання. Зокрема, це питання пов’язані із отримання гуманітарної та благодійної допомоги від міжнародних донорів, алгоритму дій з метою отримання компенсації за втрачене майно, порядку встановлення фактів, які мають юридичне значення, питання реалізації права дітей на освіту, на медичну допомогу тощо.

Відвідування ВПО в громаді відбулося за участю заступниці голови Чигиринської тергромади Валентина Алєксєєвець.

Небезпека та страх за своє життя та своїх рідних змусили тисячі українських сімей втікати від повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України, покинути свої домівки і стати внутрішніми переселенцями. Більшість ВПО – це жінки і діти. Облаштувати житло, подбати про харчування, здоров’я, освіту для дітей, влаштуватися на роботу – це лише невеликий перелік проблем, які доводиться вирішувати цим людям.

За даними опитувань і оцінок потреб ВПО, майже 40% не планують повертатися до своїх домівок, бо, як правило, їх вже немає, вони просто зруйновані.

Сьогодні заклади, які ми відвідали, стали для них домівкою, – зазначив заступник начальниці РВА та подякував чигиринцям за допомогу людям, які лишилися своїх домівок.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *