04.08.2023      130      0
 

Відбувся регіональний ветеранський форум «ГРОМАДИ – ЗАХИСНИКАМ»


Начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко зауважила, що уже зараз ми маємо бути готові підтримувати соціалізацію захисників, які після фронту повернулися додому. Вони – це вільна Україна! Про це йшлося на Регіональному ветеранському форумі «ГРОМАДИ – ЗАХИСНИКАМ» на який була запрошена очільниця району.

«Кожен метр звільненої української землі дається нам занадто дорогою ціною. Суспільство має цінувати та пам’ятати про це, віддаючи належне всім, хто вже повернувся або ще повернеться. Тим більше якщо повернеться «на щиті». Це має стати основою нашої національної пам’яті». – зазначив Ігор Табурець, начальник Черкаської ОВА.

Уже зараз на рівні ОВА розроблено проєкт обласної комплексної програми для ветеранів та членів їхніх сімей на 2023-2027 роки.

– Коли людина служить, то знає рід своєї діяльності, її оточення складається переважно із військових, які разом пройшли пекло і залишилися живими. Уже зараз ми маємо бути готові підтримувати соціалізацію захисників, які після фронту повернулися додому. Вони – це вільна Україна! Ще лунають сирени повітряних тривог й летять у наш бік убивчі ракети. Попри все ми вже відбудовуємо міста й села, котрі той підлий нелюд – окупант руйнував… Завдання цивільного населення зараз – зробити умови для наших захисників такими, щоб по поверненню додому їм було комфортно. Аби вони могли звернуться за допомогою до рідних та друзів, щоб вони відчули, що вони не самі. Щоб мали можливість спілкуватися із побратимами, за потреби звертатися до психотерапевтів, адже війна змусила пережити й відчути їх те, що навряд чи хтось уявляв, – наголосила начальник Черкаської РВА.

Валерія Бандурко зазначила про те, що вірить й знає, що усі ми мріємо як невдовзі знімемо військову форму на уніформу з принтом «волонтер» й знову заживемо у мирній, щасливій, а головне – незалежній Україні. А поки, якщо ви не знаєте як себе правильно поводити, коли бачите військового, якщо хочете віддячити, прикладіть свою руку до серця дивлячись на нього. Завдяки їм ми живі!

Щира вдячність за захід! Вдячність Силам оборони за Україну!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *