20.07.2021      190      0
 

Вакцинація уже доступна усім категоріям населення 7 днів на тиждень – Кирило Тимошенко


Україна переходить до п’ятого етапу вакцинації від COVID-19, коли щеплення робитимуть всім категоріям населення. Для цього в містах буде розгорнуто центри масової вакцинації, а в малих населених пунктах організують транспорт для людей. Про це на селекторній нараді заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, повідомляє Офіс президента.

«У нас має бути щонайменше один великий головний центр масової вакцинації в кожному обласному центрі. Крім того, центри масової вакцинації мають бути відкриті в кожному районному центрі та в містах, у яких проживає понад 100 тисяч населення», – наголосив Тимошенко.

Для мешканців невеликих населених пунктів організують підвезення людей.

За словами Тимошенка, центри масової вакцинації працюватимуть 7 днів на тиждень. Паралельно з розгортанням центрів почнуть комунікаційну кампанію, щоб донести інформацію – вакцинація від коронавірусу доступна для всіх.

Наразі темпи вакцинації в Україні зростають: за минулий тиждень було зроблено 609 тисяч щеплень, тоді як тижнем раніше – 560 тисяч щеплень. МОЗ планує відкрити 3 300 кабінетів для щеплення по всій країні.

Як повідомив під час наради міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, цього тижня в регіони буде спрямовано ще 3,3 млн доз вакцини: 2 млн доз Moderna, 1 млн доз CoronaVac і 300 тисяч доз Pfizer.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *