05.02.2021      884      0
 

Відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку з нагоди 77-ї річниці визволення Черкаського району від нацистських окупантів


Сьогодні, 5 лютого, ми відзначаємо 77-му річницю визволення Черкаського району від нацистських окупантів. З цієї нагоди голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО, перший заступник голови Черкаської РДА Микола ТУРИК, та радник голови районної ради Людмила ДОРОШКО поклали квіти до пам’ятного знаку Борцям за волю, та вшанували загиблих земляків хвилиною мовчання.

За історичними даними, Черкащину окупували в серпні 1941 року, а в листопаді 1943 року розпочалася операція по визволенню сіл Лозівок, Єлизаветівка, Сокирно, Свидівок і закінчено в лютому 1944 року селами Байбузи, Мошни, Тубільці, Софіївка, Кумейки та Яснозір’я. Цілих півроку війська вели бої за нашу територію, більше 10 тисяч жителів району загинуло в роки жорстоких боїв.

«Важко описати словами, всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у жорстокій війні, яку не знало людство. Ми у вічному боргу перед тими, хто виявив у боях справжню саможертовність за рідну землю», – зазначив Микола ТУРИК.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *