30.07.2020      320      0
 

30 ЛИПНЯ відзначається ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ


У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, що здійснюється з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок ідітей. Це також кримінальний злочин, який карається згідно з Кримінальним кодексом України позбавленням волі на строк від 3-х до
 15-ти років.

Проблема торгівлі людьми залишається актуальною для України з часів здобуття нею незалежності.

Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, понад 260 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

Починаючи з 2000 року за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 тис. українців, які постраждали від торгівлі людьми. Тенденція останніх років свідчить про те, що переважно в ситуації експлуатації серед українців потрапляють чоловіки.

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 30 липня стартує загальнонаціональна інформаційна кампанія.

Цьогоріч інформаційна кампанія проходе під гаслом „Працюй безпечно“, метою є підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація.

Небезпека ближче, ніж нам здається. Лише обізнаність та обачність допоможуть захистити себе та своїх близьких. Завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування, навчання або відпочинку, навіть якщо Ви довіряєте тому, хто її пропонує!

Ви маєте право на захист своїх прав та інтересів та відшкодування шкоди, завданої цим злочином.

Для цього Вам необхідно звернутись за місцем перебування до місцевої держадміністрації з заявою про встановлення статусу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *