22.07.2020      264      0
 

Пряма мова. Лариса Кошова про забезпеченість медзакладів області листками непрацездатності


– Останні місяці не раз отримувала звернення громадян щодо відсутності бланків листків непрацездатності в медичних закладах, де натомість видавали довідки. Водночас довідка не є офіційною підставою для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності, а є лише підтвердженням, що працівник справді хворів. Лікарняні ж нараховуються та виплачуються тільки на підставі листка непрацездатності.

Дійсно, така проблема існувала. Втім, станом на сьогодні область отримала 145 тисяч бланків листків непрацездатності які розподілені між лікувальними закладами.

Пацієнти, яким видали довідки, можуть обміняти їх на листки непрацездатності, звернувшись до лікувального закладу, де їх отримали. Вже після цього листки можна подавати до бухгалтерії для нарахування оплати.

Наголошу, обмін мають проводити посадові особи закладу охорони здоров’я (лікуючий лікар, завідувач відділенням, голова (ЛКК) лікарсько-консультативної комісії) із обов’язковим зазначенням у журналі реєстрації листків непрацездатності номера довідки та дати її обміну на листок непрацездатності. Також із зазначенням в журналі ЛКК, так як це видача листка непрацездатності “минулим числом”. Обов’язково на бланку листка непрацездатності має бути підпис і печатка голови ЛКК та підпис і печатка завідувача відділенням.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *