31.03.2022      173      0
 

Черкаські виробники приєднуються до Національної платформи продовольчої безпеки


На сьогодні майже 30 черкаських користувачів зареєструвалися і вже почали працювати на Національній платформі продовольчої безпеки.

На ній уже розміщено близько 700 запитів і 400 пропозицій, які орієнтовані для задоволення потреб учасників Збройних сил України, територіальної оборони, військових адміністрацій, підприємств та торговельних мереж.

Серед найчастіших запитів черкаських користувачів Платформи – риба заморожена, томатна паста, сіль кухонна, крупа гречана, консерви з яловичини та свинини.

Національна платформа продовольчої безпеки є зручним та оперативним інструментом для пошуку найнеобхідніших продуктів і товарів широкого вжитку, пропозицій для виробників з урахування логістичних можливостей. У період, коли відбувається переміщення виробничих потужностей, втрачено раніше налагоджені зв’язки, вона є зручним механізмом поновлення партнерських стосунків і налагодження конструктивної роботи.

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області закликає агрофірми, виробників, торговельні мережі та органи влади активніше користуватися цим майданчиком.

Реєстрація та робота на Платформі для всіх учасників безкоштовна.

Нагадаємо, Національна платформа продовольчої безпеки створена для об’єднання зусиль військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, міжнародних організацій, торговельних мереж для розвитку української економіки в умовах війни. Через неї можна поінформувати учасників ринку про свої потреби, а також сповістити про наявні пропозиції.

Довідково

Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки та торгівлі України, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як базу для платформи використано всесвітньо відоме українське програмне рішення Creatio, яке компанія «Террасофт» надала безкоштовно. Налаштування рішення також на волонтерських засадах за лічені дні здійснила компанія Banza, провідний партнер «Террасофт» в Україні та світі. На реалізацію проекту кошти з держбюджету не залучалися.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *