10.02.2022      199      0
 

Корсунь-Шевченківські лісівники вже здійснили 118 рейдів з охорони мисливського фонду


Державні лісогосподарські підприємства несуть функцію державної природоохоронної структури, мета якої – забезпечення правомірної взаємодії людини та природи в процесі використання цінних ресурсів лісу. Першочерговим завданням державної лісової охорони є не лише охорона та захист лісових насаджень, але і забезпечення повноправного та захищеного існування їх мешканців.

Незаконне полювання, а саме браконьєрство – на жаль, має місце. Для запобігання протиправної діяльності та недопущення порушення лісового та мисливського законодавства, лісівники зобов’язані проводити рейди, перевіряти дозвільні документи, контролювати засоби та способи ведення полювання на території мисливських угідь.

Лише за січень 2022 року працівниками державної лісової охорони Корсунь-Шевченківського лісгоспу, а це – мисливствознавці, інженери, лісничі, майстри, – проведено 118 планових та раптових рейдових перевірок. Для патрулювання в 15-ти підрозділах залучено 16 службових автомобілів, засоби фото- та відеофіксації. У результаті виявлено порушення ст. 65, 73, 77, 85 КУпАП та складено 19 протоколів. З порушниками в обов’язковому порядку проводяться роз’яснювальні бесіди – лісівники наголошують на необхідності дотримання законодавства та загальноприйнятих правил поведінки в лісових масивах.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *