27.09.2024      10      0
 

Іван Солодкий про особливості нового спортивного сезону шкільних ліг


Триває реєстрація учнівських команд для участі у новому сезоні «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Заявки заповнили подали вже понад дві тисячі команд. Серед них – майже 150 від Черкащини. У лідерах – Звенигородський район. Про це повідомив начальник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Іван Солодкий на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, реєструватися можна до 30 жовтня.

– Цього сезону школярі матимуть змогу позмагатися в семи  видах спорту, – додав Іван Солодкий. – Окрім спортивного орієнтування, черділингу, футзалу, волейболу та баскетболу, маємо нові види. Це регбі-5 і гандбол.

Також на учасників чекає нововведення щодо можливості сформувати змішані команди. Зокрема, з регбі, гандболу та черлідингу.

Водночас незмінними залишається кількість етапів змагань. Спершу лідерів оберуть у школах. Далі – на рівні громад, районів, області. У фіналі команди змагатимуться на всеукраїнському рівні.

– У новий сезон входимо з незмінною мотивацією створити для наших дітей нові можливості для спортивного розвитку, – наголосив Іван Солодкий. – Минулого сезону ми бачили, як шкільні ліги об’єднали учнів і дорослих. Тепер масштабуємо змагання. Враховуємо потреби та запити від учасників. Ми на постійному зв’язку. Від нас гарантована підтримка та супровід.

Нагадаємо, в попередньому сезоні дві черкаські команди вибороли “бронзу” всеукраїнських першостей. Зокрема, це баскетболістки зі школи №24 і футзалісти зі школи №30. 

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *