03.06.2024      76      0
 

Основні поради з фінансової безпеки


Захистіть свій фінансовий номер – встановіть складний PIN-код на свою SIM-карту

За будь-яких умов нікому не повідомляйте SMS-коди мобільного оператора стосовно банківського рахунку. Номер, прив’язаний до нього, є приватною інформацією, яка не рекомендована до розповсюдження. Рахунки в банку прив’язані до номера вашого мобільного телефону (фінансового номера). Отримавши доступ до SIM-карти, шахраї можуть отримати доступ і до рахунків.

Як захистити свій номер?

  • Змініть свій PIN-код на SIM-картці із звичних 0000 та 1111 на складний 8-значний номер.
  • Перейдіть на контракт із мобільним оператором. Це зробить неможливим викрадення SIM-картки без вас та вашого паспорта.
  • Прив’яжіть усі рахунки в банку до окремого номера. Спілкуйтеся з цього номера тільки з банками, не «світіть» цей номер.
  • Ніколи не публікуйте та не розповсюджуйте повідомлення і прохання про допомогу, в яких зазначено номер картки та телефон. Цими даними можуть скористатися карткові шахраї.
  • Якщо ваш номер припинив відповідати – негайно повідомте про це свій банк та блокуйте свої картки. Після цього зверніться до мобільного оператора про блокування номера та перевипуск SIM-картки.
  • Якщо мобільний оператор підтвердив спробу викрасти вашу SIMкартку або банк бачив спроби зняти гроші із ваших рахунків – передайте цю інформацію Кіберполіції.

У разі виникнення проблем зателефонуйте на гарячу лінію банку, яка буде зазначена на звороті платіжної картки.

Більше інформації за посиланням: https://en.otpbank.com.ua/about/security/shakhraygudbay/.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *