25.07.2024      114      0
 

Прозорість і підзвітність: ефективне використання фінансових ресурсів бюджетними установами Черкаського району є одним із питань, яке перебуває на постійному контролі


За дорученням начальниці Черкаської РВА Валерії Бандурко, заступник голови РДА Микола Турик взяв участь у засіданні обласної робочої групи “Прозорість і підзвітність” та прозвітував про проведену роботу в районі.

На сьогодні проведено 14 засідань районної робочої групи „Прозорість і підзвітність“, на яких розглянуто публічні закупівлі органів місцевого самоврядування.

Із метою підвищення рівня ефективності діяльності робочої групи впроваджено здійснення виїзних засідань у територіальні громади району. Робочою групою здійснюється моніторинг стану, якості та своєчасності виконання будівельних робіт на об’єктах будівництва. Наразі вже проведено 2 виїзних засідання.

Шляхом використання електронної системи публічних закупівель Prozorro здійснено моніторинг та проведено детальний аналіз усіх публічних закупівель Березняківської, Тернівської, Леськівської, Степанецької, Бобрицької, Мліївської, Червонослобідської, Степанківської сільських рад та Канівської, Смілянської міських рад у поточному році.

Опрацьовано 261 публічну закупівлю, здійснену територіальними громадами та їх структурними підрозділами, комунальними підприємствами та комунальними закладами. Також проаналізовано 77 запланованих публічних закупівель, які планується провести до кінця року.

Робочою групою проводиться аналіз у розрізі предмету закупівлі, зокрема здійснено моніторинг щодо придбання безпілотних літальних апаратів (10 закупівель); авто та квадрокоптерів (4 закупівлі); капітальних ремонтів будівель для облаштування укриттів (7 закупівель).

За результатами моніторингу, порушень вимог чинного законодавства при здійсненні органами місцевого самоврядування публічних закупівель не виявлено.

Робота в означеному напрямку триває.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *