20.06.2024      33      0
 

Відбулося чергове засідання районної робочої групи “Прозорість і підзвітність”


Відновлення пошкоджених об’єктів внаслідок російської агресії має відбуватися прозоро і відкрито. Саме тому районна робоча група “Прозорість і підзвітність” здійснила виїзне засідання у Смілі.

Внаслідок ракетного удару наприкінці грудня 2023 року було зруйновано 8 житлових будинків та пошкоджено понад 100 домоволодінь.

Рішенням міської ради затверджено Програму першочергових дій із відновлення житлових будинків цивільного населення та інших об’єктів пошкоджених внаслідок збройної агресії російської федерації на території Смілянської міської територіальної громади, якою передбачено кошти в сумі 10 000,0 тисяч гривень.

Громади Черкаської області також долучилися до вирішення питання щодо надання одноразової допомоги на придбання або будівництво знищеного майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України на території Смілянської міської територіальної громади та надали свої субвенції.

Кожному власнику зруйнованих будинків виділено по 2 000,0 тисячі гривень, на загальну суму 16 000,0 тисяч гривень.

За рахунок коштів обласної субвенції виплачено матеріальну допомогу двом пораненим особам внаслідок ракетного обстрілу у розрахунку 50,0 тисяч гривень та на одну особу та 100,0 тисяч гривень членам сім’ї особи, яка загинула.

І тільки Сміла трішки оговталася від цієї страшної атаки, як ворог випробував її на міцність знову, у кінці квітня поточного року. Вибуховою хвилею від ворожої ракети було пошкоджено понад 150 будинків житлового фонду. Найбільше ушкоджень зазнали 15 приватних будинків. На ліквідацію наслідків цього ракетного удару використано понад 3 500,0 тисяч гривень із місцевого бюджету.

Незважаючи на підступність ворога, сміливі сміляни стійко тримають стрій. Консолідують зусилля і допомагають одне одному. Велика робота в цьому напрямку проведена виконавчим комітетом міської ради. Адже небайдужість до людського горя дає сили вистояти.

Також дякуємо громадам, які прийшли на допомогу смілянам. Об’єднавшись, ми можемо чимало!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *