17.06.2024      72      0
 

Актуальні питання ветеранської політики обговорили на Черкащині


Цими вихідними на розширеній нараді за участі Ірина Верещук, віцепрем’єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, та Олександра Порхуна, т.в.о. міністра у справах ветеранів України розглянули питання ветеранської політики. У живому діалозі з керівниками громад, головами громадських організацій та ветеранами війни говорили про реабілітацію та соціальну адаптацію військових, які повертаються з фронту.

«Дякую за відвертість. За роботу. За серце», – саме цими словами Ірина Верещук підсумувала свій візит на Черкащину.

Не скрізь добре. Звісно, є й такі напрямки, де зовсім не так, як хотілося. Адже світ постійно вимагає ребрендингу у вигляді реформ, комунікацій, нових стратегій, постійного моніторингу діяльності та вдосконалення. Наше основне завдання у цьому зберегти людські цінності. Зробити так, щоб усе працювало для людей.

З кожним днем в нашому регіоні кількість ветеранів, які повертаються із зони зіткнення з ворогом у цивільне життя зростає. Тільки у постійному діалозі ми можемо зрозуміти, де ми маємо допрацювати, на що звернути більше уваги.

Наразі у Черкаському районі функціонують шість просторів для ветеранів. Ще у шести громадах планується відкриття хабів до кінця року. В одній із громад успішно діє реабілітаційний центр для військових, де наші воїни заново навчаються ставати на ноги завдяки протезуванню.

– Кожен має розуміти, що хлопці і дівчата, які боронять наше з вами сьогодні, повернуться додому, у цивільне життя. У кожного з них будуть свої індивідуальні потреби, щоб знову жити у тиші. І саме з цим потрібно працювати, налагоджувати всі механізми і процеси, – зазначила Валерія Бандурко.

– Вражена візитом пані віцепремʼєрки, її силою, розумом, вмінням чути і ділитися досвідом, помічати в очах військових те, про що вони не завжди говорять. – зауважила Валерія Бандурко. – Дякую, що приділяєте увагу Черкащині. Ми – тил наших воїнів, а тил має бути підтримкою кожної хвилини. Воїни мають відчувати що, кого і для чого захищають.

#Громади_ветеранам

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *