12.01.2024      91      0
 

МКІП та Товариство Червоного Хреста України співпрацюватимуть в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»


В Міністерстві культури та інформаційної політики відбулось підписання Меморандуму про співпрацю МКІП з Червоним Хрестом України в рамках реалізації проекту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської.

«Такий проект однозначно суспільно значущий сьогодні, в умовах повномасштабної війни. І, якщо ми можемо, маючи певний ресурс як Міністерство, допомогти, ми обов’язково це робитимемо. Наразі маємо інфраструктуру та працівників закладів культури з вищою гуманітарною освітою. Якщо їх навчити правильно працювати з людьми, які потрапили в екстремальні стресові умови, то це вже буде першою психологічною допомогою», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Він запевнив, що в умовах війни для МКІП це пріоритетний напрям роботи, який спрямований на розширення психологічної підтримки українцям.

Серед напрямів співпраці Міністерства та Товариства Червоного Хреста України:

  • проведення тренінгів з першої психологічної допомоги для працівників закладів культури,
  • надання психологічної підтримки для працівників та студентів закладів мистецької освіти,
  • організація та проведення спільних заходів (зустрічей, круглих столів, семінарів, конференцій, навчальних програм),
  • просвітницьких кампаній та реалізація спільних проектів з інформування населення щодо важливих соціальних і безпекових питань.

«Співпраця з МКІП для нас дуже важлива, бо тільки разом ми зможемо значно розширити мережу надання першої психологічної допомоги, якої сьогодні так потребують всі українці», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

За інформацією Міністерства культури та інформаційної політики України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *